Україна отримала можливість експорту зерна через порти Хорватії

Джерело:  AgroPolit.com
Україна

Загреб та Київ змогли домовитися про використання портів Хорватії для експорту зерна з України, також союзники хочуть допомогти з реалізацією мирного плану. Про це повідомляє МЗС України.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів переговори з міністром закордонних і європейських справ Хорватії Гордоном Гирличем-Радманом. Український продовольчий експорт став важливою темою переговорів, оскільки рф нещодавно вийшла із зернової угоди.

В МЗС України додали, що на зустрічі активно обговорювалася тема зброї, яку українська сторона намагається підтримувати з усіма своїми партнерами. Український міністр зазначив, що поки зарано ділитися деталями, але підкреслив, що вдалося досягти «конкретних домовленостей». Представники країн обговорили і Міжнародну донорську конференцію з розмінування України яка відбудеться в жовтні у Загребі.

“Ми домовилися про можливість використання хорватських портів на Дунаї та в Адріатичному морі задля транспортування українського зерна. Зараз ми будемо працювати над тим, щоб прокласти якомога ефективніші маршрути до цих портів та максимально скористатися цією можливістю. Кожен внесок у розблокування експорту, кожні відкриті двері — це справжній, дієвий внесок у продовольчу безпеку світу», — зазначив Дмитро Кулеба.

Позначки:, , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!