Україна має контролювати обіг ГМО продукції — Чайківський

Джерело:  GrowHow.in.ua
ГМО

Україна має контролювати обіг ГМО продукції, а вже ринок відрегулює питання рентабельності та доцільності. Таку думку висловив народний депутат України, секретар комітету з питань аграрної та земельної політики Іван Чайківський.

За його словами, коли мова йде про ГМО продукцію, то йдеться в першу чергу про дві речі: ринок і впорядкування. Таку ж мету, за словами нардепа, закладають в законопроєкт №5839, який готується до 2-го читання.

«Держава має вести контроль за використанням ГМО продукції, особливо в агросекторі, та впорядкувати обіг такої продукції‎», — вважає Іван Чайківський.

Таким чином, продовжує нардеп, прийнявши відповідний закон, парламент виконує свою основну функцію: створює умови та наближає українське законодавство до європейського.

«‎Ринок, попит-пропозиція дадуть свою оцінку та вироблять економічні показники, які будуть вигідними, або ж ні для агровиробників», — резюмував Іван Чайківський.

Нагадаємо, у листопаді та грудні Верховна Рада прийняла за основу два законопроєкти №5839 і №5840, що мають врегулювати правові та організаційні питання щодо генетично-модифікованих організмів. Однак наразі проєкти документів почали широко обговорюватися з ініціативи насіннєвиків і трейдерів.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!