Україна має готувати альтернативу зерновій угоді – вважає посол України в Туреччині

Джерело:  GrainTrade
фрахт

Після 18 травня росія може заблокувати роботу зернового коридору, тому Україні потрібно вже зараз розробляти альтернативні маршрути експорту зерна, – розповів посол України в Туреччині В.Боднар.

“Ми маємо розробляти альтернативні варіанти експорту на випадок, якщо 18 травня росіяни знову заблокують зернову угоду. Посередники не підтримують дії рф, проте невідомо чи зможуть вони вплинути на ситуацію, особливо з огляду на політичну напруженість в Туреччині, де у травні пройдуть вибори президента, а також відсутність у ООН важелів впливу на рф”, – додав посол.

Варіанти того, куди спрямують кораблі та чи взагалі заходитимуть вони до портів, якщо росіяни блокуватимуть зернову ініціативу або загрожуватимуть портам, наразі прораховуються та прописуються у emergency plan.

Нагадаємо, що рф погрожує припинити дію укладеної за посередництва ООН та Туреччини зернової угоди в разі невиконання її вимог, та вже спрямувала до СКЦ Чорноморської зернової ініціативи лист з попередженням про реєстрацію суден лише до 18 травня.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!