Україна і Литва перенесуть ветконтроль транзитних вантажів у порт Клайпеда

Джерело:  AgroPortal.ua
фрахт

Україна та Литва продовжують вирішувати питання, які сприятимуть розвитку транспортного сполучення.

Про це йшлося під час засідання Міжурядової українсько-литовської комісії з питань торговельно-економічного та науково-технічного співробітництва, повідомила заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Азархіна у Facebook.

Щодо співпраці у транспортній сфері — обговорили основні напрями відновлення та розширення транспортного сполучення між Україною та Литвою. А саме:

  • двосторонню співпрацю із залученням інституцій ЄС щодо включення маршруту Ягодин – Дорогуськ до Транс’європейської транспортної мережі;
  • перенесення ветеринарної та фітосанітарної інспекції транзитних вантажів з українсько-польських прикордонних переходів до порту Клайпеда;
  • розроблення нових маршрутів перевезення вантажів через територію Польщі, що дозволить збільшити вантажопотік та розширити номенклатуру залізничних вантажів між Україною та Литвою.

«Литовська сторона повідомила, що лише полегшення процедурних вимог на українсько-польському кордоні дозволить транспортувати до Клайпедського порту до 500 тис. т української сільськогосподарської продукції на рік», — зазначила заступник міністра.

До того ж Литва планує встановити термінал зміни залізничних візків у Шештокаї (1435/1520), що дозволить набагато збільшити вантажопотік між країнами та розвивати взаємовигідні довгострокові контракти між литовським бізнесом й українськими виробниками зерна.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!