Україна цього року має ухвалити стратегію розвитку аграрного сектору

Джерело:  AgroPortal.ua

Україна цього року планує ухвалити «Стратегію розвитку аграрного сектору України до 2030 року». Це одне із зобов’язань згідно з програмою підтримки економіки Ukraine Facility від Європейського Союзу.

Як розповів т.в.о. мністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький, серед важливих напрямів документу — збільшення переробки сільськогосподарської продукції та розширення експортних можливостей агросектору.

«Щоб зберегти потужності в агросекторі та підвищити його ефективність та експортні можливості, необхідно розвивати сектор з переробки. Це додана вартість продукції та збільшення доходів аграріїв. Наша мета — переробляти понад 50% сільськогосподарської продукції. Україна має досить великі можливості для переробки у тваринництві — виготовлення м’ясних і молочних продуктів. Також виробництво різних видів олії. Крім того, розвиток виробництва кормів для тварин», — цитує його слова пресслужба Мінагрополітики.

Тарас Висоцький наголосив, що збільшення потужностей у переробній галузі агросектору сприятиме підвищенню енергетичної незалежності та енергетичної безпеки як України, так і  Європейського Союзу. Україна може розширити виробництво біометану до 10 млрд кубометрів на рік. Для цього є відповідна транспортна інфраструктура та потужності.

Він підкреслив, що для агросектору важливо мати доступ до різних видів логістики для експорту товарів, а також можливості впроваджувати сучасні технології у виробництві.

«Україна завжди була експортно орієнтованою державою. Щорічно ми експортуємо 65-70% сільгосппродукції. І навіть попри широкомасштабну війну Україна серед основних постачальників продуктів харчування для понад 400 млн людей у світі. І ми плануємо зберегти ці обсяги в майбутньому», — резюмував Тарас Висоцький.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!