УкрАгроКонсалт змінює свої оцінки врожаю зернових у 2022/23 МР

Сбор урожая
UkrAgroConsult

Автори статей:

15 лютого Держкомстат опублікував попередні дані посівних площ під озимими культурами в Україні, які виявилися значно нижчими за прогноз Мінагро від кінця листопада. Нагадаємо, тоді пшениця оцінювалася на 6,66 млн. га, ячмінь – на 1,02 млн. га, жито – на 161 тис. га.

Найбільше скорочення площ у відсотковому співвідношенні відбулося під озимим житом, у кількісному – під озимою пшеницею (на 369 тис. га), зазначають аналітики УкрАгроКонсалт.

Якщо порівнювати попередні та остаточні дані озимих посівних, то майже щороку (за винятком 2020/21 МР) площі під пшеницею та ячменем були недооцінені.

З огляду на те, що фінальні посівні можуть бути переглянуті у бік збільшення, наша нова оцінка площ пшениці дещо збільшена.

Наші оцінки посівних площ ячменю та кукурудзи ми залишаємо без змін, тому що озимий ячмінь може бути ще дооцінений, а кукурудзу навряд чи чекає збільшення площ через стрімко збільшену вартість витрат виробництва (паливо, добрива, СЗР). З більшою ймовірністю перевагу віддадуть олійним та бобовим культурам (соя, горох);

Погодні умови, що склалися, можуть стати причиною хорошого врожаю (якщо не виникне нових погодних ризиків навесні), тому ми підвищуємо ненабагато і врожайність.

Стежте за нашими змінами!

Детальна інформація щодо експорту зернових культур та продуктів їх переробки, балансів попиту та пропозиції, цінових тенденцій, стану посівів та перебігу збиральної/посівної кампанії в країнах Чорноморського регіону, доступна передплатникам аналітичного звіту «AGRI PRICE MENTOR» від УкрАгроКонсалт.

Отримати зразок звіту, а також оформити передплату можна тут.

Будьте впевнені у своїй бізнес-стратегії з професійною аналітикою та прогнозами агро ринку України та Чорноморського регіону.

 

УкрАгроКонсалт

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!