УкрАгроКонсалт в рамках наради-семінару ГС «АСУ» представив своє бачення ринку зернових та олійних культур

УкрАгроКонсалт

Сьогодні Консалтингова агенція УкрАгроКонсалт взяла участь в нараді-семінарі, який був організований спілкою “Аграрний союз України”. Компанія УкрАгроКонсалт більш ніж 25 років спеціалізується на дослідженні й аналізі аграрного ринку України та країн Причорномор’я та надає ряд послуг, включаючи аналітику ринку зернових, олійних і бобових культур, продовольчої галузі, дослідження аграрного сектора, прогнози сировинних і с/г ринків, розробку індивідуальних бізнес стратегій і планів, інвестиційний консалтинг та ін.

Директор департаменту дослідження ринків Єлизавета Малишко розповіла про ринок зернових та презентувала підготовлену для слухачів семінару презентацію.

“Якщо минулого року в Україні був не врожай і ціни були в порівнянні з тими що склалися в попередні 3-4 сезони вищими, то цього року, коли врожай добрий, ціна на пшеницю приблизно на 42 долари вище ніж торік. Тобто зараз ми бачимо гарну ціну для продавця. Загалом у світі попит на пшеницю росте, а споживання збільшується. Зважаючи на зростаючий попит загальне світове споживання також виросло.”- резюмувала Єлизавета Малишко.

Також вона розповіла, що зараз Україна активно експортує пшеницю. Вже вивезено 16,7 млн тонн з потенціалу 23-25 млн, що показує швидкість експортування продукту. Основне направлення Індонезія, Єгипет, Туреччина. Цікаво що цього року українська сторона “відкусила” частину експортного ринку, яка зазвичай сконцентрована на російській пшениці.

А директор департаменту аналітики ринків Юлія Гаркавенко розповіла присутнім про соняшник. Вона прогнозувала достатньо оптимістичні ціни на нього на 2021-2022 сезон.

“Як ми бачимо ріст стався практично по всім параметрам. В Україні переробка соняшнику знаходиться на дуже високому рівні. Майже кожен сезон ми бачимо статистику в 98% виробленого соняшнику, який переробляється на наших ОЕЗ-ах. Звичайно найбільше виріс врожай в порівнянні з минулим сезоном. Як правило коли ми бачимо ріст врожаю ціна падає.” – сказала Юлія Гаркавенко.

Аграрний союз України

Позначки:, , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!