Угорські перевізники протестуватимуть але не блокуватимуть кордон для руху вантажівок – ДПСУ

Джерело:  Суспільне
Угорщина

Біля пункту пропуску “Захонь-Чоп”, на угорсько-українському кордоні, угорські перевізники не блокуватимуть кордон для руху вантажівок. Про це повідомив речник Держприкордонслужби України Андрій Демченко в ефірі телемарафону “Єдині новини”.

“Повідомили (в Угорщині. – ред.) про те, що 11 грудня близько 11:00 може початися демонстрація на цьому напрямку, але зазначали, що начебто не відбуватиметься блокування для руху вантажівок”, – повідомив Андрій Демченко.

За словами речника ДПСУ, як і у випадку зі Словаччиною це також інтенсивний напрямок для перетину кордону вантажівками. Зранку у неділю, 10 грудня, на угорсько-українському кордоні чекали близько 1000 транспортних засобів, але інтенсивність руху триває, — проінформував Демченко.

Також і за інформацією Закарпатської митниці, демонстрація угорських перевізників на кордоні з Україною, яка має розпочатися 11 грудня, не супроводжуватиметься блокуванням руху вантажівок у ПП “Захонь-Тиса”.

Про це стало відомо під час робочої зустрічі українських митників з угорськими колегами. “Про реальну ситуацію на українсько-угорському кордоні повідомимо одразу після початку протесту”, — інформують на митниці.

Що відомо про плани блокування угорсько-українського кордону

Угорська спілка перевізників (MKFE) заявила, що з 11 грудня почне протест біля пункту пропуску “Захонь-Чоп”, вимагаючи скасувати лібералізацію перевезень для української сторони. Про це йдеться у заяві MKFE.

У спілці стверджують, що в такий спосіб вони хочуть привернути увагу Єврокомісії до “серйозних наслідків” угоди між ЄС, Україною та Молдовою.

“Автоперевізники вимагають негайного перегляду угоди та відновлення ліцензійних квот на україно-угорські перевезення, а також ефективного та інтенсивного офіційного контролю за українськими перевізниками”, — йдеться у повідомленні.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!