Угорщина продовжить з 16 вересня заборону імпорту української агропродукції і розширить обмежувальний список до 24 товарів

Джерело:  Цензор.НЕТ
Венгрия

Уряд Угорщини продовжить заборону імпорту української зернової продукції з 16 вересня і може обмежити ще 24 товари задля “захисту внутрішнього ринку”. Про це повідомив міністр сільського господарства Угорщини Іштван Надь на політичному фестивалі “Транзит”.

“Якщо ЄС не продовжить заборони на імпорт деяких українських зернових продуктів, термін дії якої закінчується 15 вересня, то Угорщина запровадить заборону на імпорт не лише чотирьох продуктів, а й усіх 24 попередніх продуктів задля захисту внутрішнього ринку”, – зазначив міністр.

За його словами, останніми роками сільське господарство Угорщини переживає одне потрясіння за іншим. Епідемія коронавірусу, посуха, війна, що вирує по сусідству та її наслідки, енергетична криза, а також те, що дешева українська сільгосппродукція безмитно заполонила європейський ринок – усе це труднощі для виробників, зазначив він.

“Хоча врожай кращий – цього року очікується майже рекордна кількість кукурудзи, продаж постає перед труднощами через дешеву конкуренцію”, – додав Надь.

Зазначимо, що у травні Європейський Союз дозволив Болгарії, Угорщині, Польщі, Румунії та Словаччині заборонити внутрішній продаж української пшениці, кукурудзи, ріпаку та насіння соняшнику, дозволивши при цьому транзит таких вантажів для експорту в інші країни. Термін дії цієї заборони закінчується 15 вересня. 

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!