Учасники ринку очікують зростання світових цін на пальмову олію

Джерело:  OleoScope

Світові ціни на пальмову олію можуть почати зростати, оскільки несприятливі погодні умови в Індонезії та Малайзії перешкоджають розвитку стабільних темпів виробництва, тоді як «пальма» користується високим попитом у виробників біопалива та продуктів харчування. Про це агенції Reuters розповіли представники галузі.

У поточному місяці ціни на пальмову олію трохи підросли, але все ще торгуються набагато нижче рекордно рівня, зафіксованого в березні ц.р.

Учасники ринку повідомили, що листопадові контракти на поставки сирої пальмової олії до Індії пропонуються за ціною $976 за тонну, включаючи вартість, страховку та фрахт. За їхніми словами, січневі постачання розраховуються за $1010 за тонну.

«Але ціни можуть піднятися вище за $1100, якщо Індонезія вирішить відновити експортне мито, що, найімовірніше, і станеться», – сказав дилер торгової фірми з Мумбаї.

Незважаючи на зростання цін цього місяця, пальмова олія продається з дисконтом приблизно $400 за тонну в порівнянні з соєвою олією, що є найвищим показником за останнє десятиліття, повідомили трейдери. Так, сира соєва олія з відправкою до Індії в листопаді пропонується по $1405 за тонну.

«Різниця між пальмовою олією та соєвою олією величезна і нестійка, – говорить керуючий директор Gemini Edibles and Fats India Pvt. Ltd, Прадіп Чоудхрі. – Враховуючи те, як попит зміщується у бік пальмової олії, дуже ймовірно, що ціни на нього зростатимуть».

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!