У “зерновому коридорі” залишилися останні два судна, – СКЦ

Джерело:  Цензор.НЕТ

Кількість суден у “зерновому коридорі”, після його блокування на вхід, скоротилася до двох. Обидва балкери наразі пришвартовані в порту “Одеса”. Про це повідомили у Спільному координаційному центрі.

Усі інші судна вже покинули українські порти і пройшли інспекцію на вихід із коридору: останнім став суховантаж My Lama з 27 тис. тонн кукурудзи для Тунісу.

Раніше Мінвідновлення України повідомило, що СКЦ через дії російської сторони з 26 червня не видав дозволу на приєднання до чорноморської зернової ініціативи жодному новому суховантажу з 29, які подали заявки. Інформацію про припинення поповнення “коридору” з 26 червня підтвердила й ООН.

Загалом, за даними СКЦ, за час роботи “зернового коридору” від початку серпня 2022 року з України було експортовано 32,75 млн тонн агропродукції, зокрема 16,84 млн тонн кукурудзи, 8,91 млн тонн пшениці, 1,86 млн тонн шроту соняшнику, 1,65 млн тонн соняшникової олії, 1,27 млн тонн ячменю, 0,99 млн тонн ріпаку і 0,80 млн тонн соєвих бобів.

Уточнюється, що загалом з українських портів вийшло 1002 судна, зокрема 6 у липні, 38 у червні, 33 у травні, 64 у квітні, тоді як пік було зафіксовано у вересні-жовтні минулого року – відповідно 178 і 180 суден. При цьому від початку травня із “зернової угоди” через позицію російської сторони виключено найбільш глибоководний український порт “Південний”.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!