У ЄС падає попит на комбікорми

Джерело:  Feedlot
комбикорма

Основними причинами падіння попиту на корми в Європі є зростання захворюваності тварин на пташиний грип та АЧС, а також економічні наслідки російсько-українського військового конфлікту. Європейська кормова організація Fefac очікує, що наступного року, через збої в ланцюжку поставок, у великих країнах-виробниках кормів виробництво може знизитися на 8,8 відсотка. Поки що лише виробники кормів у країнах Балтії, Ірландії, Польщі, Болгарії та Словенії зберігають виробництво кормів на рівні минулого року.

Сектор кормів для свиней, ймовірно, найбільше постраждає цього року. За оцінками виробництво кормів для свиней скоротиться на 5,6 відсотка. Здебільшого це пов’язано з африканською чумою свиней. За даними Fefac, ситуація особливо критична у Бельгії (-11 відсотків), Данії (-9 відсотків), Португалії (-8,4 відсотка), Німеччині (-8 відсотків) та Чеській Республіці (-7,4 відсотка). Нідерланди та Бельгія продовжують знижувати поголів’я свиней, щоб скоротити викиди у навколишнє середовище у сільському господарстві.

Виробництво кормів для свійської птиці в ЄС у 2022 році скоротиться на 3,4 відсотки порівняно з попереднім роком. В основному це пов’язано з поширенням пташиного грипу в ЄС, де особливо постраждали такі країни, як Франція, Бельгія, Італія та Угорщина.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!