У Віктор і К розповіли, як змінилися ринки збуту олії з початком війни

Джерело:  Latifundist.com
Королівський смак

З початком повномасшатбної війни у компанії «Віктор і К» (продукція реалізується під ТМ «Королівський смак») дещо змінилися ринки збуту рослинної олії, розповів начальник відділу зовнішньоекономічних звʼязків компанії Володимир Салтиков в рамках агротуру Latifundist.com «Переробка: соя і ріпак».

«Раніше, до 2022 року, основним нашим ринком збуту олії був Китай і Близький Схід. Європи було менше. Зараз у нас більше Європа стала купувати, Китай менше. Близький Схід залишився, хоча є складнощі з доставкою. Це Червоне море, збільшилась логістика, деякі контракти йшли 3-4 місяці», — каже Салтиков і додає, що з точки зору преміальності зараз найцікавіший європейський ринок.

Соняшникову олію компанія експортує до Центральної Європи, ріпакову фасовану олію — до Фінляндії, Швеції, Норвегії, Данії, Франції та Великої Британії.

«Британці наші найбільші друзі і союзники, тому що вони відкрили свій безмитний ринок. Ми зараз багато експортуємо туди — і соєву олію рафіновану, і ріпакову, і соняшникову», — говорить Салтиков.

Він зазначає, що росія пішла з ринку Європи і натомість туди зайшла Україна, але рф тепер спрямовує свої зусилля на Китай.

«Вони домінують там на ринку фасованої продукції. Ця ситуація почала розвиватися ще з ковіду. Вони демпінгують і держава їм допомагає в цьому. Щодо сирої не скажу, а з ринку фасованої продукції вони нас поступово видавлюють», — додав Салтиков.

Позначки:, , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!