У Великій Британії збережеться нестача яєць

Джерело:  Meatinfo
яйця

Нестача яєць може призвести до того, що роздрібні торговці зіткнуться з проблемами з поставками протягом наступних кількох місяців на тлі загального скорочення британської промисловості та побоювань, що супермаркети можуть перейти на імпорт.

Виробники і переробники вже більше року попереджають супермаркети про дефіцит, що насувається. Пташники, виведені з експлуатації, вимагають повного циклу від батьків-виробників, закладання яєць до вилуплення, вирощування молодок та передачі на ферму несучок до того, як почнеться постачання яєць.

Метью Грін, керуючий директор Wot A Pullet, сказав, що компанія спостерігає зростання замовлень на курей-несучок, але це не призведе до появи яєць на полицях супермаркетів до осені.

Грін розповів, що він стурбований тим, що рітейлери не прислухалися до цього повідомлення, додавши, що на відновлення буде потрібно деякий час: «Водночас ймовірно, що в якийсь момент у роздрібному секторі почнеться криза, коли споживачі чинять тиск на роздрібних продавців, щоб вони підтримували надійніші запаси яєць.

«Якщо рітейлери будуть змушені імпортувати яйця, і це стане новою нормою, це матиме важкі наслідки для британського птахівничого сектору. Лояльність споживачів до яєць вітчизняного виробництва можуть бути підірвані назавжди. Чим довше зберігається дефіцит, тим вища ймовірність імпорту. Тому всі сторони зобов’язані провести відкрите обговорення щодо впливу зростання імпорту яєць на британський сектор», – зазначив він.

Грін додав: «Одна з вічних проблем, з якими стикається сектор, полягає в тому, що коливання у розмірі стада несучок у Великій Британії викликають коливання прибутковості. Це робить середньострокове планування та довгострокові інвестиційні прогнози неймовірно складними”.

“За останні кілька років, коли проблема пташиного грипу стала здаватися постійною, фермери-птахівники стали свідками багаторазового збільшення ризиків та падіння доходів”, – додав він.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!