У Туреччині незадоволені обмеженнями експорту оливкової олії

Джерело:  OleoScope
оливковое

Турецькі виробники оливкової олії починають втрачати свої традиційні експортні ринки через введену в країні заборону на вивезення цього продукту. Таку думку озвучили експерти, опитані виданням Olive Oil Times. Наразі, за словами галузевих фахівців, ключові покупці переорієнтувалися на імпорт олії з Албанії, Чилі та Тунісу.

Нагадаємо, що турецька влада в серпні прийняла рішення про призупинення експорту оливкової олії на тлі подорожчання продукту на світовому ринку та реалізації турецької олії до третіх країн Іспанією та Італією.

«Тимчасове обмеження експорту було простим рішенням, але чи це було найкращим рішенням», – запитує економіст і бізнес-консультант Egina Olive Oil Юсуф Урган.

Експерт зазначив, що ця заборона, яка вже стала третьою для країни за останні кілька років, «ставить під сумнів надійність турецького експорту оливкової олії». При цьому, на думку фахівця, саме ембарго може забезпечити зниження внутрішніх цін на продукт, але це серйозні втрати для виробників.

«Наприклад, до введення заборони внутрішні ціни становили 185 турецьких лір (6,31 євро) за кілограм, – розповідає фахівець. – Після заборони ціни знизилися до 170 турецьких лір (5,80 євро) лише за один тиждень».

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!