У Туреччині мають намір спрямовувати до Африки перероблене на борошно російське зерно

Джерело:  IDK
мука

Туреччина використовуватиме різні механізми для переробки російського зерна на борошно та його направлення до країн Африки. Про це повідомив голова Мінсільгоспу республіки Ібрагім Юмакли в ефірі телеканалу CNN Turk, повідомляють російські ЗМІ.

«Раніше через цей регіон країнам, що потребують, було відправлено 33 млн тонн сільгосппродукції, це дозволило врятувати світ від продовольчої кризи. Наш президент повідомив, що росія направлятиме своє зерно, перероблене на борошно, до країн Африки. Ми використовуватимемо різні механізми для переробки зерна на борошно та його подальшого спрямування до африканських країн», — сказав Юмакли.

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган під час візиту до ФРН 17 листопада повідомив про плани його країни на другому етапі постачання російського зерна до Африки переробляти його на борошно. За його словами, турецька сторона провела відповідну роботу з росією та Катаром.

Нагадаємо, раніше росія у союзі з Катаром та Туреччиною пропонували поставити країнам Африки продовольство, замість продовольства яке мала поставити Україна в рамках зернового коридору. Туреччина виступає як організатор, а Катар – як спонсор поставок.

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!