У Тунісі спостерігається гостра нестача продовольства

продовольствие

У Тунісі спостерігається значне падіння рівня життя після повстань Арабської весни 2011 року, так і нестачею продовольства після вторгнення Росії в Україну. Потенційна допомога від Міжнародного валютного фонду може супроводжуватися скороченням державних витрат і подальшими економічними труднощами, хоча не зрозуміло, як швидко надходитимуть кошти, повідомляє Bloomberg.com.

Враховуючи приблизне зростання в 2,5% у 2022 році, економічний пиріг Тунісу все ще менший, ніж був до повалення багаторічного правителя Зін Ель-Абідін Бен Алі в 2011 році. За останнє десятиліття населення зросло приблизно на 12%, і зараз приблизно п’ята частина країни живе в бідності.

Інфляція, схоже, принесе більше болю тунісцям цього року після того, як у 2022 році індекс споживчих цін досяг двозначного значення — найвищого рівня за 30 років. Протягом останніх 12 місяців у країні спостерігається спорадична нестача основних продуктів харчування. Раніше в січні багата нафтою сусідня Лівія надіслала пшеницю, рис і цукор як допомогу.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!