У травні на понад 20% зріс обсяг передачі зернових залізницею до Словаччини

Джерело:  Rail.insider
жд

Середньодобовий показник передачі зернових вантажів до Словаччини залізничним транспортом у травні демонстрував зростання. Водночас скоротилися обсяги передачі збіжжя до Польщі, Румунії та Угорщини. Такі дані оприлюднив заступник директора департаменту технології перевезень та комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов.

До Словаччини у травні передавали в середньому 34,7 вагона із зерном на добу. Це на 5,8 одиниці на добу (або 20,2%) більше, ніж у квітні.

Водночас лідером за обсягами перевезень зернових через кордон залізницею стала Польща. Її показник становив 70,1 вагона на добу. Порівняно із квітнем він зменшився на 7,9 одиниці на добу (або 10,1%).

Через українсько-румунський кордон прямували 32 вагони зі збіжжям щодоби. Зменшення до квітня сягнуло 15,1 одиниці на добу (або 32,1%).

Поменшало і вагонів із зерном, що у травні прямували до Угорщини. Середньодобовий показник скоротився до 26,2 одиниці на добу. Це на 6,2 вагона на добу (або 19,1%) менше, ніж у квітні.

Загальний показник середньодобової передачі зернових вантажів та макухи у травні становив 264 вагони на добу. Показник зменшився на вісім одиниць на добу (або 2,9%) порівняно із квітнем.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!