У травні імпорт соняшникової олії до Індії підскочив на 75% – SEA

Джерело:  Oleoscope
соняшникова олія

Минулого місяця Індія наростила обсяги імпорту пальмової олії практично на 12% до рівня квітня — до 763 тис. тонн, що є найвищим значенням із січня ц.р., випливає з офіційних даних національної Асоціації SEA.

Ввезення соєвої олії у звітний період скоротився приблизно на 16%, до 324 тис. тонн, тоді як поставки соняшникової олії збільшилися відразу на 75%, до 410,7 тис. тонн.

«Ціни на соєву олію нещодавно підскочили через перебої з поставками у провідних виробників Аргентини та Бразилії, а на соняшникову олію через скорочення поставок із Чорноморського регіону», – сказав виконавчий директор SEA Б.В. Мехта.

За його словами, котирування на пальмову олію загалом були стабільними, що зробило її привабливішою для індійських покупців.

За даними SEA, минулого місяця імпортні ціни на сиру пальмову олію становили близько $951, включаючи вартість, страхування та фрахт. Соєва і соняшникова олії пропонувалися приблизно по $1000 і $987 за тонну відповідно.

«Оскільки знижки на пальмову олію продовжують зростати, вона стає ще привабливішою для індійських покупців. У червні Індія могла б закупити понад 750 000 тонн», — сказав дилер із Мумбаї.

Він очікує, що імпорт соєвої олії може впасти нижче 300 тис. тонн у червні, оскільки ціни на нього зросли більш ніж на $60 за тонну за два тижні.

Позначки:, , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!