У Сумській області працюють 5 молокопереробних підприємств

Джерело:  Данкор
молоко

У Сумській області працюють 5 молокопереробних підприємств, з яких 4 здійснюють закупівлю та переробку молока. Молокозаводами переробляється за добу від 50 до 200 тонн молока.

За період січня 2023 року середньозважені закупівельні ціни на молоко (сировину) залишалися стабільними. За результатами моніторингу Департаменту агропромислового розвитку Сумської обласної державної адміністрації станом на 01.02.2023 середнізакупівельні ціни на молоко (сировину), що закуповується в сільськогосподарських підприємствах області, в залежності від ґатунку, становлять 12,05 гривень за кілограм (з ПДВ), що на 9% (1,08 грн.) більше до цін у січні минулого року, при цьому середня ціна молока класу екстра становить 12,70 гривень, молока вищого та 1 ґатунків – 11,83 та 11,64 гривень.

Молоко від домогосподарств населення молокопереробні підприємства області закуповують по ціні 7,00 гривень за кілограм, що на рівні цін відповідного періоду минулого року.

Закупівельні ціни на молоко в лютому цього року формуватимуться під впливом сталого попиту та очікуються на рівні минулого місяця.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!