У США та Канаді зберігається сприятлива погода, а Причорномор’я потерпає від дефіциту опадів

Джерело:  GrainTrade

У кукурудзяному поясі США зберігається сприятлива для наливу кукурудзи та сої погода з періодичними дощами та нормальними температурами. Озима пшениця майже зібрана. Суха погода наступного тижня дозволить прискорити збирання ярої пшениці, а вихідними циклон принесе сприятливі для посівів дощі.

Напередодні виходу серпневого звіту USDA експерти підвищують оцінки урожайності сої та кукурудзи завдяки сприятливим погодним умовам.

В прерії Канади після липневої спеки та посухи цього тижня циклон приніс дощі та похолодання, що зменшить стрес для посівів каноли, ярої пшениці, сої та кукурудзи. В окремих районах Саскачевану можливі приморозки. Наступного тижня температури виростуть та пройдуть дощі, які сприятимуть наливу ярої пшениці та каноли.

З заходу на схід Європи пройшов фронт зі зливами. Найбільше опадів випало у північно-західних регіонах, що потерпали від надлишку вологи. Затримка збирання у Франції та Німеччини зменшує урожай (у Франції він буде найменшим з 1983 р), тому експерти знижують прогнози виробництва пшениці, кукурудзи та соняшника в ЄС. Наступного тижня температури в Європі виростуть, а інтенсивність дощів зменшиться, але на півдні це посилить стрес для посівів кукурудзи та соняшника.

Циклон з Європи приніс зливи у Чорноморський регіон, але південний схід України та південний захід рф не отримає достатньої кількості вологи. Посіви сої, соняшника та кукурудзи продовжують підсихати, тому прогнози урожаю знижуються.

На заході та в центрі України пройшли дощі, які дозволять почати сівбу озимого ріпаку.

В Аргентину цього тижня фронт приніс нерівномірні дощі та похолодання. Посівам озимої пшениці потрібно більше вологи, але зниження температур зменшить стрес для рослин. Урожай кукурудзи майже зібраний, що збільшує пропозицію на світовому ринку.

На більшій частині Австралії на цьому та наступному тижня пройдуть дощі, сприятливі для посівів озимої пшениці, ячменю та ріпаку.

Позначки:, , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!