У США скорочується експорт сої

Джерело:  Feedlot
соя

За даними Мінсільгоспу США, у період з 1 по 7 грудня Сполучені Штати експортували 984,4 тис. тонн сої на міжнародні ринки, що є найнижчим показником за 10 тижнів, а також найнижчим показником з 2018 року, тобто з часів торгової війни між США та Китаєм.

Однак це не обов’язково означає, що експортні плани США знаходяться під загрозою, оскільки цього року цілі вже були відносно низькими. Проте затримки у транспортуванні через Панамський канал через посуху можуть стати головною проблемою, оскільки вони можуть тривати до 2024 року.

Міністерство сільського господарства США прогнозує, що загальний обсяг експорту сої зі США в сезоні 2023/24 буде найнижчим за останні чотири роки і знизиться на 12% порівняно з попереднім сезоном.

Однак останні два тижні були незвичайними: частка соєвих бобів у загальному обсязі відвантажених сільськогосподарських культур склала близько 43%, що значно нижче за середній рівень у 60%.

Щодо продажів, прогнози щодо експорту сої зі США не сильно завищені. Станом на 30 листопада було досягнуто приблизно 68% від цільового показника, встановленого Міністерством сільського господарства США на поточний сезон, що відповідає показникам останніх двох років. Проте варто зазначити, що обсяг невідвантаженої сої фактично зріс у листопаді, вперше за період із 2007 року.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!