У США планують збільшити посіви сої у 2024 році

Джерело:  OleoScope
соя

Наступного року американські фермери сіятимуть більше соєвих бобів на тлі динамічно зростаючого попиту на сировину з боку біопаливного сектора, йдеться в матеріалі агенції Reuters. Багато аграрії також скорочуватимуть посівні площі під кукурудзою, оскільки ціни на культуру коливаються в районі трирічного мінімуму, а її запаси в США досить великі.

«Ми не заробили на кукурудзі у 2023 році», – повідомив фермер із Північної Дакоти Філ Волк. Він зазначив, що основний дохід було отримано від вирощування бобів.

«В останні роки у Північній Дакоті, де традиційно вирощують пшеницю, різко збільшились площі під соєю. Два нові заводи з її переробки, схоже, готові формувати довгостроковий попит на олію насіння», – пояснюють у Reuters.

Американські фермери вже думають про майбутній урожай. Нагадаємо, що посівна кампанія розпочнеться в країні у квітні-травні 2024 року. Продавці насіння та добрив часто пропонують знижки сільгоспвиробникам, які укладають контракти завчасно. При цьому поліси страхування на олійні та зернові необхідно придбати до середини березня.

«Фермери дбають про рентабельність щодо кожної культури. Аграрії враховують вартість насіння як для кукурудзи, так і для сої, а також наявність та доступність пестицидів та добрив. До речі, кукурудза потребує більшої кількості добрив, ніж соя», – наголошується у повідомленні.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!