У США переробили набагато менше соєвих бобів, ніж очікувалося

Джерело:  Oilworld
соя соєва олія

У серпні обсяги виробництва сої в США впали до 11-місячного мінімуму і виявилися нижчими за майже всі торгові оцінки, тоді як запаси соєвої олії на кінець місяця впали майже до шестирічного мінімуму, згідно з даними National Oilseed (NOPA) опубліковані в п’ятницю.

Члени NOPA, на частку яких припадає близько 95% переробки сої в США, минулого місяця переробили 161,453 мільйона бушелів сої, що на 6,8% менше, ніж 173,303 мільйона бушелів, перероблених у липні, і на 2,5% нижче, ніж у серпні 2022 року, коли було перероблено 165,538 мільйона бушелів.

За словами аналітиків, більш масштабні простої переробних підприємств, ніж очікувалося, обмежили падіння, знизивши попит, тоді як експорт олійних культур зі США важко конкурував з рекордно великими поставками з Бразилії, кажуть аналітики.

Ф’ючерси на соєві боби в США впали в п’ятницю через технічний продаж і фіксацію прибутку після двох сесій зростання, і, як показав щомісячний звіт, американські переробники переробили набагато менше бобів, ніж очікувалося, у серпні.

Ф’ючерси на кукурудзу знижувалися слідом за соєвими бобами, при цьому обидва ринки також зазнавали тиску з боку покращення умов посівів у Європі та збільшення постачання внаслідок прискорення збору врожаю до США.

Пшениця відновилася після втрат на попередній сесії на тлі побоювань щодо поставок із Чорноморського регіону та зниження потенціалу врожаю в Австралії та Аргентині через нещодавню посушливу погоду.

Трейдери зерна стежать за звітами про ранній урожай на Середньому Заході США в очікуванні подальших коригувань прогнозів постачання, опублікованих Міністерством сільського господарства США (USDA) раніше цього тижня.

“Ми бачимо деяке вирівнювання позицій після вчорашнього цінового руху”, – сказав Террі Рейлі, старший стратег із сільського господарства компанії Marex, повідомляє Рейтер.

«Торгівля починає заспокоюватися після реалізації 220 (мільйонів бушелів соєвих бобів), і я не думаю, що вони захочуть зберегти позицію, повертаючись додому на вихідні», — сказав він, маючи на увазі прогноз Міністерства сільського господарства США за найменшими запасами сої в США. за останні вісім років.

Нижче, ніж очікувалося, зниження переробки сої в серпні серед членів Національної асоціації переробників олійних культур (NOPA) чинило тиск на ф’ючерси на соєві боби, у той час як найнижчі запаси соєвої олії за майже шість років надали підтримку ф’ючерсам на соєву олію.

Листопадові ціни на соєві боби торгової біржі Чикаго подешевшали на 20-1/4 цента до $13,40-1/4 за бушель, завершившись зниженням на 1,7% за тиждень, що стало третім тижневим зниженням поспіль.

Грудневі ф’ючерси на кукурудзу подешевшали на 4-1/4 цента до $4,76-1/4 за бушель, знизившись на 1,6% за тиждень і вагаючись трохи вище за 2-1/2-річний мінімум.

Грудневі ф’ючерси на пшеницю CBOT WZ3 зросли на 10-1/2 цента до $6,04-1/4 за бушель. У вівторок контракт досяг 33-місячного мінімуму, але виріс і завершив тиждень зростанням на 1,4%, що стало найбільшим тижневим зростанням за сім тижнів.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!