У Слов’янську знову запрацював хлібозавод

Джерело:  Вільне Радіо
хліб

Слов’янський хлібозавод знову пече запашні буханці у місті. Це стало можливим після відновлення газопостачання. 

Про це Вільному радіо розповідає радниця начальника міської військової адміністрації Слов’янська Світлана В’юниченко:

“Хлібозавод відновив роботу. Він не працював, оскільки не було газу. Відновили подачу газу — хлібозавод відновив свою роботу. Це гарна новина: тепер люди, які звикли до свого, слов’янського, хлібу, мають можливість його купувати. Ми радіємо, коли відновлюються виробництва у місті. Тим більш, на ньому працює багато людей”. 

До цього у Слов’янськ доводилося возити хліб з інших міст. Проте працювали й дрібніші пекарські цехи у супермаркетах та магазинах. Тож хліб у місті був увесь час.

“У нас перебоїв з хлібом не було. Вони були у перші 2 дні, коли цей приватний хлібозавод перестав працювати, але ми з цим питанням одразу впоралися. На віддалені мікрорайони, куди не ходив транспорт, ми возили його, безкоштовно роздавали”, — каже Світлана В’юниченко.

Мешканець Слов’янська, викладач Валерій Романько вважає: “Поява хліба — це велика надія”.

“Їмо вже слов’янський хліб! Люди так зраділи, бо хліб  —  це основа, радість, задоволення і надія. Ціна за буханець та за батон — по 23 грн. Давно нас цього смаку позбавили, а тепер раді — ми так звикли до цього хліба. Пам’ятаю, студенти-заочники приїздили та казали “Який у вас смачний хліб!” та брали з собою, везли”,  —  розповідає Вільному радіо чоловік.

Через відсутність газу та бої з російськими окупантами станом на середину серпня на Донеччині з 13-ти хлібокомбінатів працював лише один. Нещодавно у звільненому Святогірську відновила роботу приватна пекарня. А у Бахмуті через масовані обстріли росіян настала гуманітарна катастрофа: немає електрики, газу, тепла та зв’язку, не вивозять побутові відходи. Місцевий приватний хлібокомбінат зупинився 26 травня.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!