У січні імпорт соняшникової олії до Індії зросте до рекордного рівня

Джерело:  OleoScope
соняшникова олія

Індія може закупити рекордні 473 тис. тонн соняшникової олії в поточному місяці, оскільки найбільші країни виробники продукту – Росія та Україна – прагнуть скоротити свої внутрішні запаси, повідомили агентству Reuters представники галузі.

Учасники ринку при цьому попереджають, що зростання кількості поставок до Індії з Чорноморського регіону може призвести до скорочення імпорту пальмової олії та тиску на ціни в Малайзії.

За словами одного з опитаних трейдерів, Росія зараз пропонує соняшникову олію за більш конкурентоспроможними цінами, тоді як Україна продає не лише олію, а ще й сам соняшник.

«Україна також продавала олійну культуру в Румунію та Болгарію, які переробляли насіння та експортували олію вже в саму Індію», – додав він.

Рішення індійської влади про введений раніше безмитний імпорт соняшникової олії до березня 2024 р. робить покупку цього продукту досить вигідним, заявив інший представник місцевої компанії.

«Імпорт соняшникової олії призведе до скорочення закупівель пальмової олії у І кварталі. На півдні країни олія, ймовірно, замінить пальмову», –резюмував він.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!