У сезоні 2024/2025 очікується рекордний світовий урожай сої – UFOP

Джерело:  OleoScope
соя

Міністерство сільського господарства США у своїй останній оцінці трохи знизило прогноз світових поставок сої, але незважаючи на цю корекцію, очікується рекордний урожай сої у світі, повідомляє UFOP – союз сприяння вирощуванню олійних та зернових культур, заснований Асоціацією фермерів Німеччини.

Як повідомляє асоціація, Міністерство сільського господарства США з оптимізмом дивиться на світові поставки сої в сезоні 2024/25 і очікує виробництва у розмірі 421,6 млн тонн, що на 26,4 млн тонн більше, ніж у попередньому році. Це означатиме, що в усьому світі збиратиметься більше соєвих бобів, ніж будь-коли раніше. Прогноз Міжнародної ради з зерна (IGC) опинився нижче оцінки USDA і склав 415,1 млн тонн. Міністерство сільського господарства США та IGC згодні з тим, що більш високого виробництва очікується в Бразилії та США. Різниця між IGC та USDA обумовлена ​​різними оцінками виробництва у Бразилії. У той час як Зернова рада прогнозує врожай 2025 року на рівні 161,5 млн тонн, влада США очікує трохи менше 169 млн тонн. Обидві оцінки поки дуже розпливчасті, оскільки збирання врожаю 2024 року було завершено зовсім недавно, а посів урожаю 2025 року розпочнеться лише за два місяці. Проте, як IGC, так і USDA прогнозують, що посівні площі в Бразилії розширюватимуться завдяки сильному місцевому та міжнародному попиту, особливо з боку сектору біопалива в Північній та Південній Америці.

В іншому, згідно з дослідженням Agrarmarkt Informations-Gesellschaft (mbH), Міністерство сільського господарства США внесло лише незначні коригування порівняно з попереднім місяцем.

Споживання в сезоні 2024/25 тепер оцінюється в 401,5 млн т, що майже не змінилося порівняно з попереднім місяцем. Це означає, що порівняно з минулим роком буде споживано на 19 млн тонн сої більше.

Привабливість соєвих бобів у сівозміні, ймовірно, збільшиться перед посівом, зокрема завдяки конкурентоспроможним цінам виробників порівняно з іншими культурами. Міністерство, як і раніше, очікує, що світові запаси на кінець сезону 2024/25 складуть 127,8 млн тонн, що на 16,5 млн тонн більше, ніж у попередньому році. Це значно перевищить довгостроковий середній показник у 99,6 млн тонн.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!