У середу ф’ючерси на сою знизилися

соя

Ф’ючерси на сою товарної біржі Чикаго різко впали в середу, оскільки дощі пом’якшили посушливі умови в бразильських і аргентинських зернових районах, повідомили аналітики. Серед трейдерів також є певне відчуття, що американські та світові фермери продали свій урожай на цьому нещодавньому ралі, і зараз на ринку спостерігається ослаблення бази на ринку готівки, повідомив Рейтер один зерновий аналітик.

Ринки були волатильними, оскільки трейдери оцінювали, як довго триватиме російсько-український конфлікт і чи не завадить він сівбі ярих культур

На Росію та Україну припадає близько 29% світового експорту пшениці, 19% експорту кукурудзи та 80% експорту соняшникової олії, яка конкурує із соєвою олією, повідомляє oilworld.ru.

“Боротьба між Росією та Україною призвела до закриття чорноморських портів, і вони, ймовірно, будуть закриті як мінімум на 60-90 днів”, – сказав Томм Пфітценмайєр, аналітик Summit Commodity Brokerage в Айові.

“Це змушує ринок відмовитися від експорту з цього регіону до весни і змушує торговців гадати, як виглядатиме виробництво в Україні в 2022 році”, – повідомляє Рейтер.

Китай закупив соєві боби у Сполучених Штатах у вівторок, оскільки американські ціни були конкурентоспроможними порівняно з бразильськими поставками.

Oilworld

Позначки:, , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!