У Румунії зареєстровано найнижчий врожай кукурудзи за останні 15 років

Джерело:  УкрАгроКонсалт
жнива кукурудза
UkrAgroConsult

Цього року в Румунії буде найнижче виробництво кукурудзи з 2007 року, оскільки посуха скоротила врожай приблизно на 40%-50% порівняно з попередніми роками, повідомляє УкрАгроКонсалт з посиланням на Romania-insider.

Невтішний урожай не становитиме загрози для внутрішнього споживання країни, заявив міністр сільського господарства Петре Даеа. «Середнє виробництво становить 30 центнерів з гектара, що значно нижче середнього показника в звичайні роки для Румунії, коли ця культура давала від 50 до 60 центнерів з гектара. Ця культура найбільше постраждала від посухи, але врожай забезпечує наше внутрішнє споживання та доступна для експорту», ​​— сказав він Agerpres.

Остаточний підсумок буде надано пізніше, але поточні цифри вказують на те, що врожай кукурудзи в 2022 році дійсно буде невтішним, на 40-50% нижчим, ніж у попередні роки.

«Посуха проявилася не тільки в Румунії. Це наклало свій відбиток, на жаль, на рослинництво багатьох європейських країн. Усі європейські держави стикаються з труднощами, спричиненими посухою. Зміна клімату є реальністю, тому ми також шукаємо рішення для підтримки румунських фермерів», – сказав міністр Даеа.

Постраждали й інші посіви. «Цього року було отримано понад два мільйони тонн насіння соняшнику, що вдвічі перевищує потребу Румунії, але становить лише близько 70% від середнього врожаю», – сказав міністр.

Кукурудза, соняшник та соя були одними з культур, які найбільше постраждали від посухи у 2022 році. З іншого боку, пшениця постраждала менше, і більша її частина пішла на експорт.

Ферми, які користуються іригацією, значною мірою уникли наслідків посухи, але багато фермерів залишилися спостерігати, як їхні посіви в’януть під палючим сонцем. «Це був дуже важкий рік, рік, який поставив румунських фермерів перед великим випробуванням», – підсумував Даеа.

Позначки:, , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!