У росії хочуть заборонити експорт твердої пшениці

пшениця

мінсільгосп рф пропонує з 1 грудня 2023 року по 31 травня 2024 року запровадити заборону на експорт твердої пшениці. Проєкт відповідної ухвали уряду, підготовлений відомством, розміщений на сайті regulation.gov.ru.

“Встановити з 1 грудня 2023 р. по 31 травня 2024 р. включно тимчасову заборону на вивезення пшениці твердої (коди 1001 11 та 1001 19 єдиної Товарної номенклатури зовнішньоекономічної діяльності Євразійського економічного союзу) з російської федерації”, – йдеться у документі.

Передбачається, що заборона не поширюватиметься на постачання цієї пшениці до Білорусії в рамках Союзної держави, як міжнародної гуманітарної допомоги іноземним державам на підставі рішень уряду рф, в рамках міжнародних міжурядових угод, міжнародних транзитних перевезень, що починаються і закінчуються за межами території рф, а також переміщення цієї пшениці між частинами території рф через території іноземних держав.

Передбачені й інші винятки.

Тверда пшениця використовується в основному для виробництва макаронних виробів. Її врожай у рф становить 700-800 тис. тонн на рік, основними виробниками є Алтайський край (до 80%), Оренбурзька, Челябінська, Омська, Саратовська, Самарська та Волгоградська області.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!