У порту Констанца з’явиться додаткова якірна стоянка для українського зерна

Джерело:  Rail.insider

У румунському порту Констанца облаштують додаткову якірну стоянку для перевантаження української агропродукції. Про це повідомляє ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство».

Так, 17 травня стало відомо про завершення тендера на організацію якірної стоянки у порту Констанца для перевантаження української агропродукції.

«Минулого року саме УДП було одним з ініціаторів проєкту. Потужності терміналів Констанци не вистачало для перевалки зернового потоку з України. У порту перебувало до 600 барж із зерном, які по 30–40 днів очікували на вивантаження», — зауважується у дописі.

Попри те, що наразі більшість українського аграрного експорту повернулася до портів Великої Одеси, в УДП мають намір замістити українське зерно агропродукцією з Середнього Дунаю. У планах — щомісяця доправляти до Констанци до 200–250 тис. т.

«Ми пропонуємо комплексну послугу — річковий фрахт плюс перевалку борт-борт у Констанці. Якщо ж на Дунай знову повернеться основний експортний потік з України, якірна стоянка стане рятівним колом, який значно збільшить пропускну спроможність нашої логістичної моделі», — наголосили в Українському Дунайському пароплавстві.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!