У Парагваї розраховують зібрати близько 10 млн тонн сої в 2022/23 МР

Джерело:  OleoScope
соя

Валовий збір соєвих бобів у Парагваї в сезоні-2022/23 може становити близько 10 млн тонн. Про це повідомляє Soybean&Corn Advisor. У попередньому маркетинговому році американські аграрії втратили близько 70% врожаю олійної через посуху в країні, але тепер погода, навпаки, благотворно впливає на розвиток посівів. Посівна кампанія сої у п.р. пройшла без особливих складнощів, тому фермери розраховують більш ніж на дворазове збільшення обсягів виробництва культури – з 4,2 млн тонн у 2021/22 МР.

«Расні опади у жовтні допомогли відновити рівень вологості у ґрунті після тривалої посухи, що створило сприятливі умови для розвитку посівів олійної», – говориться в повідомленні.

При цьому сільгоспвиробники поки що неспішно укладають контракти на новий урожай сої – станом на кінець жовтня було продано лише 16% олійної, хоча в середньому до цього періоду показник становить близько 30%.

«Це обумовлено тим, що минулого року парагвайські фермери не змогли виконати форвардні контракти у зв’язку з різким скороченням урожаю сої через посуху, відповідно цього сезону вони не хочуть повторення цієї ситуації», – зазначається в матеріалі.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!