У пакистанських портах застрягли близько 6000 контейнерів із зернобобовими

Джерело:  Зерно Он-Лайн
зерно рука

У пакистанських портах застрягли близько 6000 контейнерів із зернобобовими через брак доларів, а судноплавні компанії отримали від імпортерів штраф у розмірі 48 мільйонів доларів за затримку постачання цих контейнерів. Про це повідомляє агентство Зерно Он-Лайн із посиланням на Minute Mirror.

Якщо зерно, що застрягло, не буде випущено на ринок, у Рамадан виникне нова криза пропозиції, і відбудеться сплеск цін на зернобобові.

Абдул Рауф Ібрагім, голова Асоціації оптових торгових компаній Карачі, сказав на прес-конференції, що зерно, ймовірно, зіпсується через тривале перебування контейнерів у порту, а сума відшкодування збитків зросте.

Він також заявив, що сумарна вартість зернобобових культур, що імпортуються до Пакистану, становить 1,5 мільярда доларів, і запропонував уряду в національних інтересах заборонити всі види імпорту, включаючи зернобобові. Він запропонував допустити до Пакистану партії, які прибувають до країни, а потім призупинити дію дозволів на імпорт зернобобових.

Віце-президент Торгово-промислової палати Карачі Харіс Агар сказав, що судна з олією гхі та олією також застрягли в портах через відсутність валюти. Він сказав, що якщо Державний банк Пакистану не включить зернобобові до списку пріоритетів, і товари, що застрягли в портах, не будуть ввезені в країну, то в Сінді виникне криза на ринку зернобобових та олії.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!