У Пакистані знову обговорюють впровадження ГМО у сільському господарстві

Джерело:  Oilword
ГМО соя

Великі бізнесмени в Пакистані продовжують розраховувати на отримання офіційного дозволу на застосування генномодифікованих продуктів для приготування олії та кормів для тварин, повідомило агентство The Express Tribune з посиланням на власні джерела.

Повідомляється, що поки що ці зусилля в Пакистані не приносять особливих успіхів, але спроби вирішення ГМО-продукції на різних рівнях не припиняються.

Так, член Пакистанського руху працівників сільського господарства (PKMT) з Харіпуру Асіф Хан розповів виданню, що раніше фермери в Пакистані робили спроби додавати ГМО та гібридну бавовняну макуху в корм для худоби. Однак незабаром відмовилися від цієї ідеї, оскільки тварини, які отримували таке «живлення», хворіли на легеневі захворювання.

«Велика кількість дрібних фермерів у провінціях Пенджаб і Хайбер-Пахтунхва вважають, що домішування ГМО бавовняної макухи викликає захворювання великої рогатої худоби. Тепер вони додають пшеницю замість бавовняної макухи», – розповів фермер.

За його словами, вчені додали в насіння бавовни «отруту», яка покликана боротися зі шкідниками. Він також зазначив, що ця отрута вбиває і корисних комах, включаючи бджіл та метеликів, які

Нагадаємо, в 2015 році багато країн після випробувань відмовилися від використання ГМО-насіння у зв’язку з їх шкідливістю для навколишнього середовища та людини.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!