У Молдові планують розвивати виробництво сої

Джерело:  OleoScope
соя

У Молдові мають намір зайнятися нарощуванням обсягів виробництва соєвих бобів, для цього Мінсільгосп розраховує залучити інвесторів до вирощування цієї культури. Про це заявив віце-прем’єр, міністр сільського господарства та харчової промисловості Володимир Боля.

Він уточнив, що збільшення валового збору олійної культури сприятиме скороченню імпортозалежності у сфері кормів.

«Соя є важливою культурою для реалізації сівозміни, ця культура субсидується державою, – пояснює Боля. – Оскільки боби затримують азот у ґрунті, це знижує необхідність внесення значних обсягів азотних добрив під наступний урожай, особливо коли їхня вартість значно зросла. Щорічно ми імпортуємо значні обсяги соєвого шроту, який украй необхідний для розвитку тваринництва».

Міністр також додав, що важливо розвивати і місцеву переробку сої, оскільки це створить нові можливості для харчової промисловості та допоможе «краще освоїти соєву культуру як на внутрішньому, так і на міжнародному ринках».

Нагадаємо, що в країні цього року під вирощування сої було виділено 25 тис. га. Найбільше культуру вирощують у північних областях Молдови через кліматичні умови. Держава при цьому субсидує дві тисячі леїв (3600 грн) за кожний гектар.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!