У Мінагрополітики не бачать передумов для подорожчання соняшникової олії в Україні

подсолнечное масло

Міністерство аграрної політики та продовольства у короткостроковій та довгостроковій перспективі не бачить передумов як для зростання цін на соняшникову олію в Україні, так і для її суттєвого зниження.

На цьому наголосив перший заступник міністра агрополітики Тарас Висоцький на засіданні Комітету Верховної Ради з питань економічного розвитку.

«Передумов для подальшого зростання цін на олію ми абсолютно не бачимо. Чи передумов для їх зниження — багато місяців ф’ючерси показують, що ні, але ринок важко спрогнозувати. Тому в короткостроковій та довгостроковій перспективі передумов для зростання ми не бачимо», — наголосив заступник міністра.

За його даними, зниження цін на олію може початися в середині грудня після закінчення збору насіння соняшника.

«На початку грудня буде прогноз USDA, тоді можна буде прогнозувати можливість зниження цін, а поки вважаємо, що вона залишиться на торішньому рівні плюс-мінус 5-7%, але це більше курсова різниця, викликана девальвацією (долара — Ред.). », – уточнив Висоцький.

Для довідки: соняшникова олія у січні–вересні 2021 р. подорожчала на 61,6% порівняно із січнем–вереснем 2020 року. У вересні цього року воно стало коштувати дорожче порівняно з початком 2021 року на 43,7%, а порівняно з вереснем 2020 року – на 71,7%.

 

Аgroportal.ua

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!