У МХП розповіли, скільки інвестували у розвиток за час війни

Джерело:  AgroPortal.ua

Агрохолдинг МХП за час повномасштабного вторгнення інвестував лише в аграрний напрям $70-80 млн. Про це розповів заступник головного виконавчого директора з агробізнесу МХП Сергій Доброгорський у інтерв’ю NV.

«Компанія вкладає кошти і в інші напрями. Наприклад, лише 2023 року МХП інвестувала у свій розвиток понад $250 млн», — додав він.

Сергій Доброгорський зазначив, що за два з половиною роки холдинг інвестував у модернізацію шістьох елеваторів в Івано-Франківській, Львівській, Хмельницькій, Тернопільській і Сумській областях.

«І це ми говоримо лише про один наш напрям. Наприклад, у листопаді 2022 року ми завершили будівництво заводу з переробки соняшнику і збільшили наші потужності на 1 тис. т за добу», — додав заступник директора МХП, зазначивши, що сумарна потужність усіх трьох заводів холдингу становить близько 4 тис. т/добу, тобто зросла на чверть.

«Після початку повномасштабного російського вторгнення ми придбали зернові та олійні баржі, вагони, які пристосовані до їзди європейською вузькою колією. Таких вагонів у нас 48. Усе це — реакція на нові логістичні виклики. Зараз через західний кордон ми вивозимо невелику кількість зерна — лише кілька відсотків. Але якщо говорити про олію, то це 30-40%», — уточнив він, зазначивши, що збільшувати флот поки що не планують, оскільки зараз кораблі фрахтуються без проблем.

Сергій Доброгорський повідомив, що МХП на місяць експортує у середньому близько 150 тис. т зерна та 40 тис. т олії — загалом це приблизно 200 тис. т сільськогосподарської продукції.

Також він зазначив, що компанія активно розвиває digital farming, йдеться про ефективне використання землі.

Для довідки: агрохолдинг МХП є провідним виробником курятини в Україні з найбільшою часткою на ринку. МХП володіє та контролює всі етапи виробництва курятини: від вирощування зернових та олійних культур, виробництва комбікормів до виробництва інкубаційних яєць та вирощування бройлерного поголів’я, переробки, збуту, дистрибуції та продажу м’яса птиці (зокрема, через партнерські брендовані точки). Агрохолдинг також посідає провідну позицію у рослинництві.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!