У Малайзії знижуються оцінки виробництва пальмової олії

Джерело:  OleoScope
пальмова олія

До кінця року ціни на малайзійську пальмову олію можуть зрости до 4000 рингітів за тонну ($856,75) на тлі активного попиту та обмеженої пропозиції продукту. Про це повідомляє S&P Global Platts з посиланням на прогноз малайзійської Ради з пальмової олії (Malaysian Palm Oil Board, MPOB).

Там також очікують, що виробництво сирої пальмової олії в п.р. складе 18,5 млн тонн – це на 0,05 млн тонн вище за рівень 2022 р., але на 0,5 млн тонн нижче попередньої оцінки експертів. Знижувальні коригування були проведені через повені, низькі темпи оновлення плантацій олійних пальм та від’їзд робітників у святковий сезон.

За словами голови MPOB Гулама Кадіра, пересадка старих олійних пальм йде нижче за очікувані темпи.

«За останні кілька років показник пересадки олійних пальм у Малайзії становив 2% на рік, це лише половина від рекомендованого МРОВ рівня. Це зумовлено високим виробництвом пальмової олії за останні 2 роки, на тлі чого аграрії не поспішали позбавлятися родючих олійних пальм», – зазначив він.

Генеральний директор PORAM Абдул Азіз заявив, що минулого року понад третину (2,09 млн га) від загальної кількості плантацій олійних пальм у Малайзії необхідно було пересаджувати.

Зазначимо, що експерти Palm Oil Refiners Association (PORAM) взагалі чекають зниження виробництва сирої пальмової олії в Малайзії в ц.р. до 17,9 млн тонн на тлі нижчої, ніж очікувалося, врожайності.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!