У Малайзії у червні зросли запаси пальмової олії, – опитування

Джерело:  OleoScope
пальмова олія

Запаси пальмової олії в Малайзії до кінця червня зросли до 1,86 млн тонн (+10,5% до травня) і досягли максимального значення за останні чотири місяці на тлі млявого експорту. Про це повідомляє агентство Reuters із посиланням на опитування учасників ринку.

«Середня оцінка запасів також була на 12% вищою, ніж 1,65 млн тонн у червні 2022 року», – говориться в повідомленні.

Крім того, виробництво минулого місяця знизилося на 0,8% порівняно з травнем – до 1,51 млн тонн на тлі спекотної та сухої погоди через погодне явище Ель-Ніньо.

«Втім, обсяги виробництва в Малайзії можуть покращитись у найближчі місяці, оскільки місцеві господарства наближаються до основного етапу збирання врожаю», – сказав керуючий директор TransGraph Consulting Нагарадж Меда.

Експорт у червні, за багатьма оцінками, залишився практично незмінним вже другий місяць поспіль. При цьому прогнози зосереджені на зростанні менш ніж на 1%, до 1,09 млн тонн у перший літній місяць.

Імпорт, свою чергу, може скоротитися на 17% – до 67,5 тис. тонн.

«Вплив погодних умов Ель-Ніньо може вплинути на ціни вже цього місяця, оскільки очікується деяке зниження врожайності в липні-вересні, особливо в Індонезії», – підкреслив директор сінгапурської консалтингової компанії Apricus 8 Pte Ltd. Марчелло Культрера.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!