У Малайзії планують збільшити експорт пальмової олії до Африки та на Близький Схід

Джерело:  OleoScope
пальмова олія

За рахунок створення нових експортних центрів у Єгипті та Саудівській Аравії Малайзія має намір збільшити експорт пальмової олії на ринки країн Близького Сходу та Африки. Про це заявив міністр плантаційної промисловості та сировинних товарів країни Фаділла Юсоф в інтерв’ю газеті “Nikkei”.

Є кілька стратегій, які ми розглядаємо. По-перше, ми вивчаємо нові ринки та одночасно зміцнюємо відносини з усіма країнами, які близькі нам. Нещодавно відбулася зустріч із послом Єгипту в Малайзії, який заявив про прагнення його країни стати регіональним центром постачання пальмової олії. Вони хочуть більше імпортувати наш продукт, щоб Єгипет був хабом, щоб вони могли розповсюджувати олію в Африці», – зазначив Юсоф.

При цьому він наголосив, що стати експортним центром для ринку Близького Сходу мають намір у Саудівській Аравії. За його словами, у збільшенні постачання малайзійської «пальми» зацікавлені, зокрема, Катар та Китай.

“Пальмова олія – це стабільний товар, який робить величезний внесок у ВВП Малайзії, хоча світ зараз переживає низку криз і збоїв у глобальних ланцюжках поставок”, – сказав Юсоф.

Згідно з наведеними даними, минулого року експорт пальмової олії з Малайзії на Близький Схід збільшився на 32%, а до Північної Африки – на 51%.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!