У лютому імпорт соняшникової олії до Індії виріс на 34%

Джерело:  Oilworld
подсолнечное масло

Імпорт пальмової олії до Індії в лютому впав до найнижчого рівня за дев’ять місяців, оскільки вищі ціни спонукали покупців скоротити закупівлі тропічної олії та збільшити закупівлю соняшникової олії, повідомили у вівторок п’ять дилерів.

Скорочення закупівель Індією, найбільшим у світі імпортером рослинних олій, може чинити тиск на ф’ючерси на пальмову олію в Малайзії, але допоможе скоротити запаси олії в Чорноморському регіоні. За оцінками дилерів, імпорт пальмової олії у лютому скоротився на 35,6% у місячному вирахуванні до 504 000 тонн, що є найнижчим показником з травня 2023 року.

“Імпорт пальмової олії значно скоротився через негативну маржу, що зберігається, і конкурентних цін на соєву і соняшникову олію”, – сказав Раджеш Патель, керуючий партнер трейдера харчових масел і брокера GGN Research. Пальмова олія зазвичай продається зі знижкою в порівнянні з соєвою та соняшниковою оліями, що конкурують, але падіння запасів призвело до того, що ціни на нього перевищили ціни на конкуруючі олії, запаси яких удосталь.

Імпорт сирої пальмової олії (CPO) пропонується в Індії за ціною близько 965 доларів за метричну тонну, включаючи вартість, страхування та фрахт (CIF), з постачанням у квітні, тоді як соєва та соняшникова олії пропонуються за ціною близько 950 і 928 доларів. за тонну відповідно, повідомили ділери. Імпорт соняшникової олії зріс на 34% минулого місяця до 295 000 тонн за нижчими цінами, і, як спочатку очікувалося в січні, постачання прибутку в лютому через затримки, спричинені нападами хуситів на морські шляхи Червоного моря, повідомили вони.

Імпорт соєвої олії в лютому знизився на 7,9% до 174 000 тонн порівняно з попереднім місяцем і був набагато нижчим за середньомісячний показник імпорту в 306 000 тонн, що спостерігався минулого маркетингового року, що закінчився 31 жовтня, за оцінками дилерів. Галузева асоціація виробників розчинників Індії (SEA), ймовірно, опублікує свої дані щодо лютневого імпорту до середини березня.

Зниження імпорту пальмової та соєвої олії призвело до зниження загального обсягу імпорту харчових олій до Індії у лютому до найнижчого рівня майже за два роки – 973 000 тонн, що на 18,4% менше, ніж місяцем раніше, повідомили дилери. Індія закуповує пальмову олію переважно в Індонезії, Малайзії та Таїланді, тоді як імпортує соєву та соняшникову олії з Аргентини, Бразилії, росії та України.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!