У Литві заявили про готовність допомогти з експортом українського зерна

Джерело:  Спутник Литва
Клайпедский порт

Після завершення дії зернової угоди Клайпедський порт міг би прийняти понад десять мільйонів тонн українського зерна, але його доставка до порту залишається великою проблемою, заявив керівник гавані Альгіс Латакас. За його словами, порт зможе ухвалити частину зерна з України, якщо питання з доставкою вантажу буде вирішено.

“Порт готовий, проблема в тому, щоб доставити цей вантаж до Клайпеди. Це величезна проблема, пов’язана з багатьма речами, з різними державами, з різними порядками, з різними інтересами тощо. Якщо це питання буде вирішено, то Клайпеда сьогодні може забезпечити стовідсоткове обслуговування частини українського зерна”, – сказав Латакас журналістам.

Пропускна спроможність порту становить 10-15 мільйонів тонн зерна, при цьому експорт литовських зерновиробників становить близько 3,5 мільйона тонн, зазначив голова порту. Як він зазначив, термінал наливних вантажів, який до березня минулого року перевалював добрива білоруського виробника “Білоруськалій”, готовий до прийому зерна. “Термінал, звичайно, зупинився з калійними добривами, термінал наполовину готовий до перевалки зерна”, – сказав він.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!