У липні імпорт олії до Індії зросте до рекордного рівня, – прогноз

Джерело:  OleoScope
олії

Індія може імпортувати в липні рекордні 1,86 млн тонн рослинної олії – це майже на 0,6 млн тонн вище за рівень минулого місяця, повідомили агенції Reuters опитані учасники ринку.

На їхню думку, ввезення зазначеної продукції до регіону зросте на тлі сезонного збільшення попиту в країні напередодні національних фестивалів та невизначеності з постачаннями Чорного моря після завершення «зернової угоди».

«З 1 по 24 липня в індійських портах було вивантажено близько 1,5 млн. тонн харчових олій. Очікується, що за сім днів, що залишилися, буде отримано ще 386 тис. тонн», – говориться в матеріалах.

За попередніми оцінками, імпорт пальмової олії виросте на 46% порівняно з попереднім місяцем – до 1 млн тонн, що стане найвищим показником з початку року.

Ввезення соняшникової олії може вдвічі збільшитися до червня – до 385 тис. тонн. Постачання соєвої олії, як очікується, досягнуть найвищого показника за рік – 475 тис. тонн.

Основними постачальниками пальмової олії для Індії є Індонезія, Малайзія та Таїланд. Соєва олія переважно закуповується трейдерами з Аргентини та Бразилії. Соняшникова – з України та Росії.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!