У Латвії різко зріс імпорт російського зерна

Джерело:  Rail.insider
зерно

Цьогоріч у Латвії різко зріс імпорт зерна із РФ. Особливо зріс імпорт кукурудзи. Про це пише Tvnet.lv.

Євросоюз наклав на РФ масштабні санкції, проте вони не стосуються експорту сільськогосподарської продукції. У свою чергу, експорт української сільськогосподарської продукції значно ускладнено, оскільки РФ блокує експорт українського зерна з портів Чорного моря.

Дослідження свідчать, що РФ використовує цю ситуацію на користь. Наприклад, російська пшениця зараз становить 24% від світового експорту пшениці порівняно з 16% ринку до повномасштабного вторгнення на територію України.

На початку жовтня Служба державної безпеки підтвердила, що зростання імпорту зерна та гороху з РФ привернуло її увагу, проте ширших коментарів із цього приводу надати не змогла.

Як повідомляє Центральне статистичне управління, цього року чотири латвійські підприємства імпортували з РФ кукурудзу, п’ять підприємств ввозили горох, а шість — закуповували макуху.

«За перші вісім місяців поточного року країни-члени ЄС загалом імпортували із РФ на 31% більше пшениці та кукурудзи порівняно з аналогічним періодом минулого року. Це еквівалентно збільшенню на 739 тис. т. Наразі найбільшими імпортерами російського зерна в ЄС є Латвія, Італія та Греція, причому Латвія демонструє найвищі темпи зростання», — наголошується у дописі.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!