У Китаї продовжується зростання цін на свинину

Джерело:  Meatinfo
свинина

У Китаї продовжується зростання цін на свинину. Ціна на забійних свиней у Китаї перевищила 18,5 юанів/кг після двох років зниження цін після ірраціонального зростання після спалаху АЧС. Згідно з індексом цін на свиней мережі Xinmu від 11 червня, середня ціна по країні досягла 19,3 юаня за кг, а середня ціна в Цзянсу та Аньхої досягла позначки 20 юанів (1,27 долара США за фунт) у живій вазі.

Ціни на свиней у 17 провінціях країни зросли в усіх напрямках. Заголовки інтернет-ЗМІ вказують на те, що галузь знаходиться “у точці кипіння”. Через значну ліквідацію свиноматок через спалахи захворювань, або просто через фінансову скруту, внутрішні поставки скоротилися, а ціни злетіли. Часто розглядається як барометр майбутнього, ціна на поросят-від’ємів вагою 7 кг злетіла зі 175 юанів (24 долари США) у січні до 750 юанів (103 долари США) 12 червня. Зростання цін у чотири рази всього за 5 місяців змушує виробників дивитися в майбутнє все більш оптимістично. За даними Xinmu.com, новий індекс цін на свиней на 11 червня 2024 року становив 125,12, що на 1,42 пункту більше, ніж на день раніше.

На китайському ринку в найближчому майбутньому є багато приводів для оптимізму. За даними Міністерства сільського господарства Китаю, поголів’я свиноматок скоротилося на 6,9% у річному вирахуванні до 39,86 мільйона. Але ці цифри ґрунтуються на можливостях, а не на фактичних запасах. Джерела в галузі повідомляють, що великі ферми простоюють, а багато хто працює на 50-60% потужності. Виробничі потужності свинарства скорочувалися протягом 15 місяців та перебували на низькому рівні з 2021 року. Ніхто не може стверджувати, що фактичний обсяг виробництва знижується вже 5 кварталів поспіль.

В результаті очевидної зміни попиту та пропозиції деякі галузеві аналітики прогнозують, що ціни перевищать 24 юані/кг для забійних свиней та 1000 юанів за штуку (140 доларів США) для поросят-від’ємів масою 7 кг.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!