У Китаї очікують зростання виробництва зерна

Джерело:  IDK
Китай

За прогнозами Національного управління продовольчих та стратегічних резервів КНР, цього літа в країні збільшиться виробництво зерна. Очікується і зростання його закупівель із боку держави.

На літній урожай у Китаї припадає понад 20% річного виробництва зерна, 90% цієї частки складає пшениця. У південно-західних регіонах, що спеціалізуються на її вирощуванні, вже настав час збирання першого врожаю.

Тан Чен, заступник голови відділу зернових резервів Національного управління продовольчих та стратегічних резервів КНР: «Попередні оцінки показують, що обсяг закупівель ярого зерна у пік сезону становитиме близько 70 мільйонів тонн – більше, ніж торік. З них 63 мільйони тонн – це пшениця. За прогнозами, ціна приймання буде вищою за мінімальну закупівельну ціну, тож великомасштабні закупівлі для підтримки ринку швидше за все не будуть потрібні».

Влада КНР планує найближчим часом розпочати закупівлю основних видів зернових, на це виділено 110 мільярдів юанів. Планується закупити врожай у основних регіонів-виробників. Це провінції Хебей, Цзянсу, Аньхой, Шаньдун, Хенань та Хубей. Особлива увага при цьому приділятиметься розширенню зерносховищ, збільшенню закупівельних фондів та забезпеченню ефективної логістики.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!