У Києві пройшла щорічна конференція FEED INDUSTRY 2019,

У Києві пройшла щорічна конференція FEED INDUSTRY 2019, організована інформаційно-аналітичною компанією AgroInsightex.

У заході, який проходив в Дипломатичній академії, взяли участь представники Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства, представники посольств Республіки Болгарія та Республіки Польща, власники і керівники українських та іноземних компаній. Головними темами для обговорення були необхідність розвитку в Україні переробної галузі та будівництво підприємств з глибокої переробки аграрної продукції.

Учасники конференції підкреслили, що в Україні є хороша основа для розвитку: наша країна давно вийшла з ролі сировинного придатка, у нас йде активне технологічне оновлення всіх галузей виробництва. «Україна є найбільшим торгово-економічним партнером Болгарії в Балканському регіоні. Незважаючи на те що за останні кілька років торговий обіг між нашими країнами знизився з $3 млрд до $1 млрд, ми як і раніше вважаємо Україну перспективним ринком для болгарських компаній», — зазначив радник з торгово-економічних питань, глава торгово-економічної місії Посольства Республіки Болгарія в Україні Стефан Софронієв.

На його думку, інвестувати в Україну вигідно, тому що вона займає гарне географічне положення — через нашу територію проходять транспортні шляхи, що з'єднують Європу й Азію, в країні існує розвинена портова і складська інфраструктура, Україна має в своєму розпорядженні відносно дешеві, але кваліфіковані трудові ресурси. Так, інвестиційний проект з будівництва заводу з виробництва обладнання для переробної галузі в Україні збирається реалізувати болгарська компанія Elica.

 

УкрАгроКонсалт, за інформацією організаторів

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!