У Кернел знизилась урожайність усіх сільгоспкультур

Джерело:  AgroPortal.ua

Земельний банк групи «Кернел» у 2023 ФР скоротився на 27% порівняно з аналогічним періодом минулого року після вилучення кількох сільськогосподарських підприємств.

Про це говориться у звіті компанії.

Урожайність у «Кернел» за звітний період знизиться для всіх культур через неоптимальну технологію вирощування сільськогосподарських культур, застосовану під час сезону через дефіцит ресурсів, а також дощові погодні умови у вересні, які завадили збиранню соняшнику та кукурудзи. Крім того, існують інші фактори, що негативно впливають на збиральну кампанію (дефіцит вантажівок, відключення електроенергії в силосах, що приймають зерно, комендантська година тощо).

Згідно зі звітом, урожайність пшениці склала 4,7 т/га (-24% до минулого року), посівні площі під культурою скоротились на 46% — до 34,8 тис. га. Соняшник зі 130,9 тис. га (-15%) збирають з урожайністю 2,5 т/га (-17%). Кукурудза, яку посіяли на 149,5 тис. га (-41%), дає 8,7 т/га (-6,1%)

«Поки збирання соняшнику майже завершено, більшість кукурудзи все ще залишається на полях, несучи ризики додаткового зниження врожаю в разі суттєвого запізнення зі збиранням і перенесення його на зиму. Якість урожаю також ризикує постраждати», — говориться у повідомленні.

Для довідки: «Кернел» до війни був найбільшим у світі виробником та експортером соняшникової олії, провідним виробником та постачальником сільськогосподарської продукції з регіону Чорноморського басейну на світові ринки. Вертикально інтегрована структура компанії будується на тісно пов’язаних між собою бізнес-сегментах: виробництво, експорт та внутрішні продажі соняшникової олії; високотехнологічне рослинництво; експорт зернових культур; надання послуг зі зберігання та перевалки зерна на елеваторах та портових терміналах.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!