У Кенії збільшиться виробництво кукурудзи та пшениці

Джерело:  Feedlot
кукурудза

Очікується, що виробництво пшениці та кукурудзи у Кенії збільшиться у 2023–2024 роках, оскільки фермери реагують на високі ціни на врожай збільшенням посівних площ, йдеться у звіті Міністерства сільського господарства США (USDA).

Виробництво кукурудзи у 2022-2023 роках оцінюється у 3,2 млн тонн. Очікується, що споживання відновиться до 3,9 млн. тонн за рахунок збільшення місцевих поставок.

Кукурудза є основним продуктом харчування та ключовим інгредієнтом у виробництві кормів. За даними Міністерства сільського господарства США, через зростання цін на кукурудзу споживачі все частіше переключаються на інші продукти харчування, такі як картопля, рис та банани.

Очікується, що споживання кормів у Кенії залишиться на рівні 200 000 тонн, оскільки ціни на кукурудзу, ймовірно, залишаться високими.

Виробництво пшениці у 2023–2024 роках, за оцінками, збільшиться до 310 000 тонн переважно за рахунок збільшення посівних площ. За даними Міністерства сільського господарства США, фермери садять пшеницю, щоб скористатися високими цінами.

Очікується, що споживання залишиться низьким, незважаючи на розширення кількості ресторанів та пекарень. Високі ціни через збої в глобальних ланцюжках поставок і знецінення місцевої валюти негативно вплинули на споживання пшениці.

Очікується також, що виробництво рису збільшиться до 130 000 тонн через розширення посівних площ після введення в експлуатацію греблі Тіба у жовтні 2022 року.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!