У Казахстані очікується найкращий врожай пшениці за останні п’ять років

жнива

Очікується, що виробництво пшениці в Казахстані у сезоні 22/23 становитиме 16,4 млн тонн, що значно перевищить 11,8 млн тонн попереднього року та стане найкращим роком для країни Центральної Азії з 2017-18 років, згідно зі звітом Global Agricultural Information Network від Іноземної сільськогосподарської служби (FAS) Міністерства сільського господарства США.

FAS Post Astana прогнозує 10,5 млн тонн експорту пшениці в поточному маркетинговому році, а поставки ячменю досягнуть 1 млн тонн при виробництві в 3,287 млн тонн. Збільшенню експорту перешкоджає обмежена пропускна здатність залізниці, застаріла інфраструктура, занижена звітність щодо імпорту з Росії та затримки з відшкодуванням податку на додану вартість.

За словами місцевих аналітиків, внутрішнє споживання зерна залишатиметься стабільним і не очікується зростання в найближчі кілька років. Споживання пшениці прогнозується на рівні 7 млн тонн у 2022-23 роках, тоді як ячменю досягне 2,47 млн тонн, з яких 2,1 млн тонн буде використовуватися на корм тваринам.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!